Aziatisch Bladgroenten wokken

Aziatisch Wokken Met Bladgroenten
bladgroenten-wokken

Spinazie, Andijvie,Sla. Enkele voorbeelden van lekkere bladgroenten waarbij wij als inwoner van de lage landen automatisch denken aan een stamppotbereiding of een slaatje.
Een zeer lekker alternatief is het gebruik van deze groenten in de wok (of braadpan) volgens origineel Aziatisch recept. Perfect om een grote hoeveelheid bladgroenten smakelijk te bereiden.

Bij deze bereiding kan je met deze basisingrediënten naar eigen smaak alle kanten uit. Lust je bijvoorbeeld geen gember, sla deze dan over. Een bereiding met enkel (zwarte) peper en zout bijvoorbeeld is zelfs verrassend lekker. Pepers en sesamzaadjes zullen voor een pittig, rokerig aroma zorgen. Knoflook en gember voor het rijke aziatische parfum.

Ingrediënten:

 3 à 4 eetlepels arachide-,zonnebloem- of koolzaadolie
 Knoflook
 Gember
 Gedroogde pepers
 Ongeroosterde Sesamzaadjes
 Sojasaus / Oestersaus / teriyakisaus
 Voldoende bladgroenten (krimpen tijdens bereiding)


Bereiding:

Hak enkele knoflookteentjes fijn samen met de gember.
Verhit de olie in de (wok)pan totdat deze lichtjes begint te roken.
Gooi de gedroogde pepers en sesamzaadjes in de hete olie en laat een 5 tot 10-tal seconden frituren voordat je de knoflook en gember toevoegt.
Laat samen met de knoflook en gember enkele seconden verder frituren en voeg de bladgroenten toe. Draai meteen de boel om met een spatel zodat de knoflook, gember en pepers niet verbranden in de olie.
Blijf goed omroeren totdat de bladgroenten beetgaar zijn.
Kruid naar smaak af met zout , eventueel peper of aziatische saus naar keuze. Bijvoorbeeld Sojasaus of oestersaus. Houd er rekening mee dat deze sauzen reeds een degelijk gehalte aan zout bevatten.

Tip:

Voeg op het moment van het frituren van de look en gember een beetje suiker toe voor een gecarameliseerde toets. Lekker bij het wokken van iets bittere groenten zoals witloof of andijvie.
Wil je er een compleet gerecht van maken, voeg dan gemarineerd vlees toe tijdens het frituren van de kruiden. Bak het vlees eerst goed door vooraleer de bladgroenten toe te voegen.

Met welke groenten?

Koolsoorten snij je best eerst in fijne reepjes.


Chinese kool   Komatsuna   Amsoi    Amsoi Mung Choi
Andijvie    Spinazie    Witloof    Snijbiet    Paksoi    Spitskool ....

Zelf pepers kweken? Zaden bestellen doe je hier!
Alles voor de barbecue bij Cookstore.be